Myymälä

Yhteystiedot
Hovisepät Oy
Alatori 1
65100 Vaasa
Myymälän aukioloajat
Arkipäivisin: 10-18
Lauantaisin: 10-16
Näytä poikkeavat aukioloajat »
Ota yhteyttä myymälään:
Myymälä puhelin: 010-3220-442
Myymälä sähköposti: info@hovisepat.fi
Näytä lisää yhteystietoja »

 

Tarinamme

1950-luvun loppupuolella elettiin mielenkiintoisia aikoja. Urho Kekkonen oli Suomen Presidentti. Juhani ”Jussi” Luoma-aho Hoviseppien perustaja.

Kellosepäksi valmistunut Jussi saapui Vaasaan monen saattelemana. Seinäjoella tavalliseen työläisperheeseen syntynyt Jussi eli valtaosan nuoruudestaan Karjaalla. Jussin isä Gösta oli veturinkuljettaja - joten Suomea Jussi pääsi kyllä näkemään isänsä matkassa. Lahjakkaana piirtäjänä tunnettu Jussi syventyi eräänä päivänä kotitalonsa seinäkellon korjaamiseen. Ongelma oli yksinkertaisimmasta päästä, mutta keskivertoa monimutkaisemman mekaanisen laitteen eheyttäminen ja uudelleen käyvänä näkeminen jätti jäljen, jonka myötävaikutuksesta Hovisepät on olemassa tänäkin päivänä.

Kuinka ollakkaan, muutama vuosi myöhemmin Jussi valmistui kelloseppäkoulusta. Jussi aloitti uransa teknisenä asiantuntijana supliikin Esko Olavi ”Eemeli” Toivosen matkassa, joka tuolloin kiersi Suomea kello- ja kultasepänalan kaupparatsuna. Eemelin seurassa Jussistakin kuoriutui nopeasti kauppamies vertaistaan vailla. Aikanaan tiet erkanivat. Eemeli jatkoi uraansa tunnettuna koko kansan viihdyttäjänä.


Nuorelle kellosepälle ja kauppamiehelle, Jussille puolestaan tarjottiin töitä Vaasalaisen kello- ja kultasepänliike Oskar Marinin myymäläpäällikkönä ja Jussi tarttui mahdollisuuteen. Oskar Marinin liike itsessään ei Jussia Vaasaan tuonut, vaan lähinnä Marinilla työskennellyt Pirkko, johon Jussi oli iskenyt silmänsä aiemmassa ammatissaan reppurina vieraillessaan Vaasassa. Pian Pirkko ja Jussi olivatkin yhdessä, eikä aikaakaan kun jakoivat myös sukunimen. Pariskunta eli vahvasti kello- ja kultasepänalaa myös vapaa-ajallaan ja kiinnostus alaa kohtaan oli valtavaa. Omasta kauppapaikasta oli tullut haave.

Vuonna -59 ajatukset omasta yrityksestä alkoivat konkretisoitua. Hovioikeudenpuistikolle oli vapautunut sopiva liiketila. Juhani, Pirkko ja kultaseppä Heikki Risku päättivät yhteistuumin avata liikkeen. Nimeä ei tarvinnut kahdesti miettiä. Kelloseppä ja kultaseppä, jotka avasivat liikkeen Vaasan Hovioikeudenpustikolle. Hovisepät. Se syntyi kuin luonnostaan ja toimi niin monella tasolla täydellisesti.

Kesä jolloin Hovisepät perustettiin oli toiveikas mutta raskas monellakin tapaa. Yrityksen perustamisen lisäksi Pirkko ja Juhani odottivat esikoistaan. Hoviseppien avaamisen eteen työskenneltiin kellon ympäri ja rahat olivat niukassa. Kuuleman mukaan koko kesä syötiin pelkkää perunaa omalta pihamaalta. 1960 marraskuussa Hovisepät avattiin. Hovisepät ei ollut ainoastaan Vaasan standardeilla hieno kello- ja kultasepänliike vaan koko Suomen. Heti alusta alkaen toiminnassa oli vahvasti mukana kansainvälisiä ja kotimaisia tekijöitä, jotka tunnemme yhä tänäpäivänä alojensa huipulta.

Ensimmäinen joulusesonki oli menestys. Kaikki Juhanin ja Pirkon ottamat riskit ja tehty työ kannattivat. Hovisepät nousi kohisten alueelliseksi markkinajohtajaksi. Hovisepät oli kello- ja kultasepänliike, jossa ainakin kuuleman mukaan koko maakunta asioi ja kauempaakin tultiin katsomaan tätä "maailmanluokan liikettä".

 


 

Muutaman vuoden kuluttua Hovisepät avasi myös toisen liikkeen. Tällä kertaa Vaasan Alatorille. Alatorin uusi liiketila osoittautui entistäkin paremmaksi ja korvasi Hovioikeudenpuistikon liikkeen ennen pitkää kokonaan. Nimi pysyi. Kultaseppä Heikki Risku jättäytyi toiminnasta pois 70-luvun loppupuolella ja liike jäi Luoma-ahon perheen vetovastuulle. Toiminnassa olivat nyt mukana myös Pirkon ja Juhanin lapset, Matti ja Katariina.

Virstanpylväitä ja tarinoita mahtuu matkaan monta, mutta niistä kenties merkittävimpänä voidaan mainita 1985. Tuolloin Hovisepät sai kunnian ryhtyä valtuutetuksi Rolex jälleenmyyjäksi. Rolex on tunnetusti hyvin tarkka siitä, kenen antavat brändiään edustaa. Kriteerit toiminnalle, eettisyydelle ja laadulle ovat tiukat. Jotain kertonee se, että koko Suomessa edustuksia on edelleenkin ainoastaan muutamia.

 


 

90-luvun jälkimmäisellä puoliskolla Matti ja Katariina ottivat enemmän vetovastuuta Hovisepistä. Myymälä kehittyi ja kasvoi entisestään. Juhani ja Pirkko jäivät eläkkeelle 2000-luvun alkupuolella. Vuonna 2004 Matti ja Katariina tekivät laajennuksen myymälään ja sen yleisiin toimitiloihin. Nyt Hovisepät oli myös pinta-alallisesti alueen suurin alansa yritys. Vuonna 2014 Katariina myi osakkeensa Matille ja jatkoi elämäänsä muissa merkeissä.

2010-luvulla Matin pojat Antti ja Mikko ovat tulleet pysyvämmin mukaan jatkamaan perheyrityksen tarinaa. Uusi sukupolvi rakentaa jo kovasti visiotaan tulevaisuuden Hovisepistä.

Tulevaisuuden Hovisepät luottaa edelleen vahvasti alan perinteisiin arvoihin, mutta huomioi teknologian kehityksen ja kuluttajien muuttuvat tarpeet. Tulemme fokusoitumaan laadukkaiden kotimaisten ja kansainvälisten koru- ja kellomerkkien maailmaan yhä vahvemmin. Myymäläympäristömme tulee kehittymään tulevina vuosina paljon, ja valikoima tulee olemaan entistä tarkemmin kohdistettu. Haluamme luoda helposti lähestyttävän ilmapiirin, johon on sopii poiketa koska tahansa ihailemaan laadukkaita kelloja ja koruja kanssamme. Emme halua puhua myyjistä, vaan asiantuntijoista. Emme halua tehdä säästöjä ulkoistamalla perinteisiä palveluja, päinvastoin. Valtavirrasta poiketen haluamme tarjota ne paikallisesti omissa tiloissamme suoraan asiakkaillemme parhaimmalla laatuluokituksella. Vahvat asiantuntija ja aftersales -palvelut, sekä niihin liittyvät työverstaat kuten kelloseppäpalvelut ja kultaseppäpalvelut ovat yksi toiminnan kulmakivistä. Aidon itse tekemisen kulttuuri pitää näkyä ja tuntua kaikessa.

Edellä mainitut tavoitteet eivät ole taloudellisesti, eivätkä toteutukseltaan helppoja. Uskomme silti vakaasti siihen, että tekemällä nämä asiat jatkossakin täysin omaehtoisesti ja tinkimättömästi, voimme erottua eduksemme ja tarjota aitoa lisäarvoa asiakkaille joka pitää arvonsa myös pitkässä juoksussa.

Tervetuloa meille!