Kelloseppä

Kelloseppä Vaasa

Yksi toimintamme vahvoista kulmakivistä on kattavat kellosepän -palvelut, jotka tarjoamme paikallisesti myymälämme yhteydessä Vaasan Alatorilla. Palveluitamme käyttävät niin yksityis-, kuin yritysasiakkaat.

Olemme kuluneina vuosina tehneet mittavia investointeja näiden palvelujen kehittämiseen. Vuosina 2017 ja 2018 rakennetut Rolex -huoltostandardien mukaiset tilat ovat varustettu uusin työkaluin ja kellosepät sen mukaisesti koulutettu tehtaan toimesta. Mistään utuisesta ja pienestä kellosepän ”verstaasta” ei voida enää puhua, vaikutelma on enemmänkin kuin moderni kellolaboratorio.

Olemme usealle tunnetulle valmistajalle valtuutettu huoltopiste, joka on suorassa yhteydessä valmistajaan. Tällä voimme taata sen, että työt tehdään sertifioitujen prosessien mukaisesti, vain oikeita ja virallisia varaosia, sekä työkaluja käyttäen. Tieto suoritetuista toimenpiteistä kulkee myös valmistajalle, sarjanumerokohtaiset toimenpiteet kirjautuvat ylös ja saavat valmistajan takuun. Olemme valtuutettu huoltopiste muun muassa seuraaville arvostetuille kello-merkeille: Rolex, Tudor, Omega, TAG Heuer, Longines, Tissot, Certina ja Rado. Huollamme ammattitaidolla myös muut kellomerkit. 

Investoimalla aidosti paikallisiin huoltopalveluihin pystymme tarjoamaan parempaa, joustavampaa ja nopeampaa palvelua sinulle. Ei pitkiä jonotusaikoja, ei useiden kuukausien huoltoreissuja vailla selkeää selitystä, eikä useita osapuolia muodostamassa preemiota hinnalle. Pääset kommunikoimaan työstäsi suoraan tekevän tahon kanssa ilman pakkaa sekoittavia välikäsiä.

Vaikka olisit etäämmällä Vaasasta niin nykyään myös huoltotyöt kulkeutuvat nopeasti meille ja takaisin sinulle postin välityksellä. Teemme aina huoltotyölle arvion, jonka jälkeen otamme yhteyttä kustannusarviosta ja sinä voit päättää tehdäänkö työ vai ei.

Tehdyt huoltotoimenpiteet dokumentoidaan asiakkaalle tarkasti, joten tiedät mistä maksat. Huollosta saatavat asianmukaiset dokumentit ja työlle myönnetty takuu kuuluvat asiaan.

Ota yhteyttä lomakkeella » 
Yhteystiedot »

Kellon pariston vaihto

Vaasan myymälämme kellosepänverstaassa vaihdamme pariston kaikenlaisiin rannekelloihin nopealla toimitusajalla ja ammattitasoon nähden varmasti huokeimpaan hintaan.

  • Käyttö-/asustekellojen paristonvaihdot 8–10 €
  • Vesitiiveystestattavat laadukkaammat kellot 10–15 € (tulostettu vesitiiveystesterin raportti mukaan)
  • Kultakuoriset, hieman kuorien mallista riippuen 15–20 €

Meillä kellojen paristojen vaihdot suorittaa aina ammattitaitoinen kelloseppä. Kellon pariston vaihtoa pidetään usein virheellisesti hyvinkin triviaalina tehtävänä, jonka voi tehdä myyntihenkilökunta tai jopa asiakas itse. Tällöin valitettavan usein onnistutaan kumminkin kellolle tekemään vahinkoa, joka koituu hitaasti tai nopeasti kellon kohtaloksi tai huomattavan arvokkaaksi korjaustyöksi pidemmässä juoksussa.

Mikäli kellon kuori avataan ilman asianmukaisia työkaluja, syntyy kuoreen usein esteettisiä vahinkoja. Mikäli kellon kuori suljetaan ilman asianmukaisia työkaluja, syntyy mahdollisten esteettisten vahinkojen lisäksi riski siitä, että kuori ei ole enää vesitiivis. Mikäli paristo vaihdetaan esim. pölyisessä työtilassa ilman asianmukaisia työkaluja, on olemassa riski, että kellon sisälle kulkeutuu ja jää pölyä, rasvaa tai muuta likaa, jotka ovat omiaan aiheuttamaan ongelmia kellon toiminnassa ennen pitkää.

Vaihdattamalla pariston oikealla kellosepällä vältät varmasti edellä mainitut ongelmat, lisäksi muutaman vuoden välein suoritettavan paristonvaihdon yhteydessä kelloseppä tarkastaa kellosi yleiskunnon, vaihdattaa tiivisteet ja osaa tarvittaessa ehdottaa muita toimenpiteitä, joita kellolle olisi kenties aiheellista tehdä. Lisäksi kuori tulee puhdistettua ja testattua vesitiiviiksi pariston vaihdon yhteydessä.

Pariston vaihtoon tulee varata aikaa useinmiten puolesta tunnista pariin tuntiin, riippuen aina hieman kelloseppien sen hetkisestä työtilanteesta. Missä ikinä kellosi pariston vaihdatatkaan, suosittelemme kellosi pitkäikäisyyden vuoksi aina varmistamaan, että kellosi pariston vaihtaa ammattitaitoinen kelloseppä.

Kellon huolto

Perinteisiä aikarautoja, eli mekaanisia kelloja (niin vedettäviä kuin automaattikoneistoja) on syytä huollattaa aika ajoin. Oli kyseessä oma arvokello, isoisältä saatu perintökello, tai kenties tuleva sellainen. Voit olla varma, että pitämällä kellon koneistosta hyvää huolta, saat siitä luotettavan ja arvokkaan kumppanin, joka palvelee parhaimillaan useita sukupolvia. Hienomekaniikasta koostuva kellokoneisto on kaunis ja perinteinen käyntilaite, joka toimii ilman ulkoista virtalähdettä kuten paristoa. On siis ainoastaan luonnollista, että toisinaan on jatkuvasti tikittävien, liikkuvien ja värähtelevien mikromekaanisten komponenttien kuntoisuus syytä tarkastaa. 

Huoltoprosessissa suoritetaan aina ainakin seuraavat toimenpiteet:

  • Kuoret ja ranneke puhdistetaan.
  • Koneiston liikkuvien osien eheys tarkistetaan.
  • Öljyt vaihdatetaan.
  • Testataan vesitiivitys.
  • Käyntitarkkuus säädetään kohdalleen. 

Suositeltu huoltoväli automaattikelloille on noin 5–7 -vuotta. Huoltoarviota on lähes mahdoton antaa ilman, että kelloseppä tarkastaa kelloa tapauskohtaisesti. Joskus riittävät vähäisemmät "ylläpitotason" toimenpiteet, joskus taas osia on syytä vaihdattaa uusiin enemmänkin.

Hovisepät Vaasassa on palveleva kellosepänliike, josta löydät takuulla alueen osaavimmat ja ammattimaisimmat kellosepänpalvelut, joihin sisältyvät omissa verstaissamme suoritettavat mekaanisten kellojen huoltopalvelut.

Kellon ranteen / rannekkeen lyhennys tai vaihto uuteen

Vaasan myymälästämme löydät todella laajan valikoiman laadukkaita Morellato-kellorannekkeita, jotka kelloseppämme vaihtaa käden käänteessä nykyiseen kelloosi. Tyylillisesti rannekkeen vaihdolla saa usein vanhaan kellon kivasti piristystä. Lyhennämme myös liian pitkät teräksiset kellonrannekkeet aina asiakkaan toiveiden mukaisesti tuossa tuokiossa.