Kultaseppä

Vaasan myymälämme välittömästä yhteydestä löydät yhden Länsi-Suomen arvostetuimmista kultasepänverstaista, jonka kultaseppänä ja yrittäjänä toimii Jarkko Perälä. Kaikki tällä verstaalla tehdyt työt ovat yrittäjän omien käsiensä tuotetta.

Jarkko on työskennellyt yhtäjaksoisesti kultaseppänä jo kolme vuosikymmentä Vaasan Alatorilla Hoviseppien yhteydessä. Käsityössä, jossa kokemus on usein yhtä kuin ammattitaito, on tämä verstas vertaistaan vailla. Jarkko on vanhan koulukunnan kultaseppä, jonka jälki on tarkkaa ja hienovaraista. Arvossa ovat perinteiset käsityömetodit, joiden avulla kaikki työt hoituvat laadukkaasti, kestävästi ja tukevasti. Omille töilleen Jarkko antaakin ikuisen takuun.

Jarkko on tunnettu kultaseppänä, joka tekee työt, joihin muut sepät ovat sanoneet "Ei onnistu". Mitä tulee korujen valmistukseen, timantti-istutuksiin, korjauksiin, arvioihin tai muuhun alaan liittyviin asioihin – kaikki kyllä onnistuu. Ota rohkeasti yhteyttä!

Ota yhteyttä lomakkeella » 
Yhteystiedot »

 

Uniikkien korujen ja vihkisormusten valmistus


Valmistamme Vaasan Alatorilla myymälämme yhteydessä asiakkaan toiveiden mukaisia koruja, kuten uniikkeja vihkisormuksia. Kultaseppämme on asiakaspalvelualtis ja tavattavissa myymälän aukioloaikoina. Voit tulla ilman ajanvarausta neuvottelemaan ja suunnittelemaan sepän kanssa unelmiesi korua tai kertomaan ideoistasi. Voit tuoda mukanasi esimerkkikuvia, tai vaikka suuntaa antavia piirroksia. Luovana ihmisenä kultaseppä pääsee usein ajatukseen mukaan jo kuultuaan muutaman ajatuksen. Tekijänä hän tuntee rajat ja toteutustavat, joilla näistä ideoista saadaan kestävä, mutta kaunis tuote.

 

Asiakkaiden toiveiden mukaisesti toteutetut valkokultaiset kihlasormukset.

Isoisältä jäänyt perintömuisto - sotarintamalla veistetty sotilas ikuistettu valkokultariipukseksi.

Täysin asiakkaan toiveiden mukaisesti toteutettu kultainen timanttisormus jonka keskiössä helmi.

Asiakkaiden toiveiden mukaisesti toteutettuja vihkisormuksia.

Asiakkaan suunnitelman pohjalta taottu Thorin -vasara riipus mustalla timantilla.

Asiakkaan ja kultasepän yhteistyössä suunnittelema timanttisormus. Revontulia, lapin taikaa ja jäämäistä säihkettä.


Asiakkaan omien piirrustusten pohjalta toteutettu valkokultainen timanttisormus näyttävillä filigraanikuvioinneilla.

 

Kihla ja vihkisormuksen kunnostus


Arvokkaista asioista kannattaa pitää huolta ja myös sormuksesi kaipaavat huolenpitoa. Käytössä pintojen kiille vähenee, värit tummuvat ja arvokkaiden kivien kiinnitykset saattavat löystyä. Tarjoamassamme kihla- ja vihkisormusten huoltopalvelussa kultaseppämme pesee, tarkastaa kivien kiinnitykset ja hioo sormusrungosta naarmut. Lopuksi runko uudelleenkiilloitetaan ja pinnoitetaan rhodiumilla. Käsittelyn jälkeen sormuksesi on jopa säihkyvämpi ja kivet kiinni tukevammin kuin uutena.

Suosittelemme timanttisormusten huoltamista käytöstä riippuen tehtäväksi muutaman vuoden välein. Korun kunnostus, puhdistus ja rodinointi alk. 35€ . Työn saa valmiina tarvittaessa jopa saman päivän aikana. 

 

Kuvaesimerkissä asiakastyönä meillä kunnostettu vihkisormus. Vuosia käytössä olleesta vihkisormuksesta oli kadonnut kiilto ja timanttien säihke. Sormus kunnostettiin säihkyvämmäksi kuin uusi yhdessä iltapäivässä hintaan 35€. Valokuvat otettu identtisessä valaistuksessa, eikä jälkeä ole manipuloitu.

 

Vanhat kultakorut saavat uuden elämän


Kulta on helposti uusiokäytettävä ja kierrätettävä jalometalli. Aina vanhoja koruja ei välttämättä kannata myydä suoraan romukullaksi. Vaihtoehtoisesti vanhoista koruista, joita ei enää käytetä voidaan luoda jotain täysin uutta. Usein mm. perintökoruja ei välttämättä halua hävittää koruun liittyvän tunnearvon vuoksi, mutta käyttöäkään se ei saa koska on tyylillisesti kenties vanhentunut. Yksi tapa on kierrättää kulta ja luoda samasta kullasta jotain täysin uutta ja koru löytää uuden elämän. Kun tuot sepälle omaa kultaasi säästät myös rahaa, koska maksat ainoastaan tehdystä työstä.
 

Kuvaesimerkissä kullan uusiokäyttöä. Ylläolevat vanhat kultakorut sulatettiin ja saadusta kullasta valmistettiin pariskunnalle näyttävät ja jykevät kihlasormukset.

 


Hopeakorujen puhdistus


Aktiivisessa käytössä olevat hopeakorut tummuvat ja muuttuvat helposti likaisen värisiksi vuosien saatossa. Kun perinteiset hopeanpuhdistusliinat ja kotikonstit tuntuvat riittämättömiltä, voit tuoda hopeakorusi meille tehokkaaseen kultasepän puhdistukseen.

Tälläisessä kattavammassa puhdistustyössä kultaseppä polttaa liekillä tummentumat hopeakorusta pois. Lian polttamisen jälkeen uusi kiilloitepinta tehdään magneettipesukoneessa. Tällöin koru puhdistuu jokaisesta kolostaan ja kauttaaltaan. Uusi pinta on yhtä säihkyvä kuin uudesssa korussa.

Vinkki hopeakorun käyttäjälle! Koru on asuste joka puetaan viimeisenä ja riisutaan ensimmäisenä. Vältä myös hajuvesien, hiuslakkojen ja muiden kemikaalien ruiskuttamista koruille, niin korusi säilyy hyvänä pitkään. 

Kuvaesimerkissä perinteisen hopeisen papukaulaketjun puhdistusprosessi. Vasemmalla ennen, oikealla jälkeen

 

Rikkinäisten korujen korjauspalvelut 


Menikö kaulaketju poikki, irtosiko sormuksestasi kivi, katkesiko korviksesta tappi? Ei huolta. Kultaseppämme korjaa ja huoltaa kaikenlaiset jalometallikorut ammattitaidolla. Usein jopa uutta korua ehommaksi ja kestävämmäksi!